Velg den beste kontinentalsengen

22 jan 2019
by maja
Comments are closed

Hva er en kontinentalseng?

En kontinentalseng er en seng som er bygget opp av flere lag. Den består typisk av tre lag, hvor den nederste delen er en rammemadrass som utgjør bunden av sengen. Deretter kommer et lag med fjærmadrass, og øverst ligger det en overmadrass.

Kontinentalsengen skiller seg dessuten fra andre sengetyper ved at den ikke har noen sengeramme. Det vil si, at du ikke finner en sengeramme med lamellbunn hvor det ligger en madrass oppå, slik som man normalt er vant til fra tradisjonelle senger. I stedet består sengebunden av rammemadrassen med de to andre madrasstypene stablet ovenpå.

Det er dette som gjør kontinentalsengene litt høyere enn andre allminnelige senger, og sengene er derfor enklere å komme seg inn i om kvelden og ut av om morgenen. Denne bekvemmeligheten er noe spesielt eldre og andre som har problemer med ryggen eller andre bevegelsesproblemer setter stor pris på.

Slipp for sprekk i midten

Velger du en dobbeltkontinentalseng sørger overmadrassen satmidig for at du slipper for problemet med sprekk i midten, slik man ofte kjenner det fra konvensjonelle senger. Kontinentalsengene er dekket av en overmadrass i ett helt stykket. Og i tillegg til å dekke over sprekken i midten, gir overmadrassen også en veldig god komfort som virkelig kan være med til å forberede søvnen din betydelig.

Individuell tilpassing av fastheten

Selv om det er en overmadrass i ett helt stykke, så kan man tilpasse liggekomforten i hver siden av den dobbelt kontinentalseng. Man skal bare velge madrass etter vekten av den personen som skal ligge på den aktuelle siden av sengen. For selv om fjærmadrasslaget ser ut til å være i ett helt stykke, ligger det to separate fjærmadrasser i laget. De er bare holdt sammen av betrekket som sørger for at fjærmadrasslaget ligger stabilt ovenpå rammemadrassen.

Så ved å velge en fjærmadrass med den riktige fastheten i forhold til vekten din, kan du tilpasse liggekomforten individuelt til hver av dere. Hvis du har valgt feil fasthet, så gir de fleste seriøse forhandlerne av kontinentalsenger muligheten til å bytte fjærmadrassen innenfor den første måneden etter kjøpet.

Hva skal man være oppmerksom på?

Når du er på utkikk etter en ny kontinentalseng, så er det flere ting du skal være oppmerksom på.

For det første skal alle tre lagene i kontinentalsengen være i høy kvalitet. Noen produsenter nedprioriterer rammemadrassen, rett og slett fordi den ligger nederst. Men det har stor betydning for komforten, at også rammemadrassen er av høy kvalitet. Sjekk derfor alle madrassenes kvalitet individuelt før du investerer i en ny seng.

Valg av fasthet

De aller fleste moderne kontinentalsenger er bygget opp med en madrass med poketfjær. Og fastheten på madrassen bestemmes av disse pocketfjærene. Når du skal finne den riktige fastheten for deg, så skal du kikke på vekten din. Så selv om du kanskje ikke synes det er så morsomt å gå på badevekta, så gjør du deg selv en bjørnetjeneste hvis du ikke er ærlig overfor deg selv om din egen vekt.

Hovedregelen er at du skal velge en madrass med pocketfjær med medium fasthet hvis du veier mindre enn 75 kilo. Hvis du veier mellom 75 og 95 kilo skal du velge en madrass pocketfjær med fast fasthet, mens de som veier over 95 kilo bør velge en madrass med multipocketfjær med fast fasthet.

En seng er individuell

Det kan være vanskelig å si akkurat hvilken kontinentalseng som er den beste. Det kommer selvfølgelig an på smak og behag og hvilken prisklasse den ligger i. Men som tidligere nevnt, så er det viktig å gå etter kvalitet når du skal velge en kontinentalseng i forhold til kroppsbygningen din og budsjettet ditt.

Moss-dagblad.no © 2019