Ting å oppleve i Oslo

04 jul 2019
by maja
Comments are closed

Tigerstaden Oslo er badet i sol hele sommeren, og det er en nytelse å være dus med denne byen når man først har tatt turen hit. Oslo har mye spennende å by på innenfor kultur, musikk, kunst og byliv. Med sine moderne bygninger, er det likevel de trange gatene i eldre strøk som de fleste går glipp av når opplevelsene står for tur.

 

Skal du reise til Oslo, enten det er via jernbane, vei eller med fly, så er mulighetene mange for dem som vil oppleve både morsomme og minnerike øyeblikk i denne byen. Her skal vi se på noen av tingene som du må gjøre i Oslo!

 

Museene

 

Oslo har mange museer, og om man er glad i kunst og historie fins det mange unike muligheter. Munchmuseet har ikke bare fått oppmerksomhet på grunn av de fantastiske maleriene, men også på grunn av det nye bygget. Tegnerne bak arkitekturen har fått både tilrop og kritikk for sin Lambda-bygning.

 

Andre kjente museer inneholder historisk vikingfunn slik som Frammuseet og skipsfart slik som Kon-Tiki museet, mens andre omtaler våre ski-prestasjoner gjennom tidene, slik som Skimuseet og Holmenkollbakken.

 

Men kanskje museer blir kjedelige i lengden? Da er det andre ting du må gjøre i Oslo.

 

Restaurantene

 

Oslo bugner av mer eller mindre kulinariske opplevelser. Byen bærer preg av norsk mattradisjon blandet med eksotiske smaksopplevelser. I Oslo bør man finne seg til rette på en fortausrestaurant på Grünerløkka for å oppleve gatelivet og menneskene, eller på en av de mer prominente restaurantene i nedre bykjerne.

 

Vil man oppleve en intim og trivelig restaurant kan man besøke Smia Galleri for skandinaviske retter, men om man skal ha 5-stjerners på Michelin-restauranter som Maaeso eller Fangst, bør man være tidlig ute med å bestille bord.

 

Benares er en av mange restauranter som tilbyr asiatisk mat, en matkultur som har godt fotfeste i denne byen.

 

Nattelivet

 

Oslo må oppleves i de sene nattetimer. Enten man spaserer i månelyset langs Aker Brygge eller bader i en fontene i Vigelandsparken, er atmosfæren helt unik. Er man ute etter å svinge seg, enten til dunkende rytmer eller tirrende salsa, bør man utforske utesteder som Strøget, Blå eller Sirkus.

 

Severdigheter

 

For familier på tur er det flere landemerker i denne byen man bør få med seg. Enten det er Tigeren ved Oslo S, bebyggelsen ved Bygdøy Allé eller Operahuset ved Oslofjorden. Herfra kan man ta båtturer ut mot byens omliggende øyer eller en rundtur i bassenget.

 

Oslo for hele familien!

 

* Denne artikkelen er sponset.

Moss-dagblad.no © 2019