Slik underholder du barna i vinterferien

02 okt 2018
by maja
Comments are closed

Utenfor er det kaldt og vått, men vinterferien behøver ikke å bli trist bare fordi man ikke har valgt å dra til Sydens sol og varme.

Vinterferien kan bli fylt med morsomme og hyggelige aktiviteter både utendørs og innenfor, og det behøver heller ikke å koste spesielt mye. Det kan til og med være gratis!

Dra på skitur

Ja, det er ikke sikkert det er snø der du er når vinterferien kommer. Men hvis du har muligheten til å komme ut i snøen med barna, så er det ingenting bedre enn en skidag. Vi er tross alt nordmenn og vi er som kjent født med ski på beina. Og det skal bevises! Man behøver ikke å dra på lange skiturer. Det holder med en liten bakke man kan lage et lite hopp på eller bare kan gli forsiktig ned. Og det er ingenting som å komme hjem igjen etter en hel dag ute i snøen.

Bak en kake eller et brød

Du behøver ikke å være den store bakeren for å lage deilige kaker med barna. De aller fleste kaker består egentlig kun av noen få ingredienser og er lette å lage. Hvis det er vanskelig for barna å røre rundt i skålen, så kan de heller hjelpe til med andre ting. Og pyntingen vil alle helt sikkert være med på! Og hvis det skal være sukkerfritt, så kan man jo selvfølgelig alltids bake et brød i stedet for.

Se en god film

Man må huske å hygge seg litt i vinterferien, og hva er vel hyggeligere enn å se en film sammen med de unge? Hvis barna ikke er for små så kan man streame en morsom og fartsfylt film hos Blockbuster, som for eksempel Thor Ragnarok stream. En underholdende vri på de gamle norrøne gudenes liv.

Dra på museum

Hvis dere bor i et bynært område er det store sjanser for at det ligger et museum i nærheten som dere kan dra på. En museumsopplevelse er heller ikke nødvendigvis det samme som da du selv var ung. I dag er de fleste tilrettelagt for smårollinger slik at de kan få lov til å ta på, prøve og utforske. En opplevelse alle vil huske lenge.

Lag en olympiade

Her skal dere bare finne på forskjellige aktiviteter som barna synes er morsomme og underholdende. Kanskje dere skal se hvem som kan bygge det høyeste tårnet med legoklosser, eller kanskje hvem som kan legge et puslespill fortest? Det finnes uendelig mange muligheter så her er det bare å være kreativ. Og så burde det være premier. Til alle!

Moss-dagblad.no © 2019