Innredning fra tvstue til baderom

11 jun 2018
by maja
Comments are closed

Hvordan innreder man baderommet optimalt? Baderommet er ofte et av de aller minste rommene i huset eller leiligheten, og det kan derfor ofte være en utfordring å få utnyttet plassen fullt ut til alle baderommets funksjoner, slik som bad, toalett og vask.

 

Heldigvis er det i dag et stort utvalg av forskjellige badekar, dusjer, toaletter og vasker. Valgmulighetene er enorme, og det er store sjanser for at du kan finne noe som passer perfekt for deg. Men det kan samtidig kan utvalget være så stort, at det nærmest er umulig å vite hvor man skal starte med å kikke.

 

Baderommet har utviklet seg gjennom de seneste årene, hvor det tidligere bare var beregnet til det aller mest basale. I dag er det populært å oppholde seg i lengre tid på badet, og innredningen har fått større og større betydning. Baderommet skal nemlig være et hyggelig og behagelig sted å være.

 

Når du skal innrede badet, så gjelder de samme prinsippene som for resten av huset. Du skal nemlig ta utgangspunkt i dine egne behov, i tillegg til en eventuell partner og barn. Og i mange boliger, så har badet begrenset plass. Da handler det om å være kreativ og utnytte den sparsommelige plassen det har. Noe du helt sikkert vil bli glad for, er en dusj som er delvist adskilt fra resten av rommet, eller at dørene inn til dusjen kan lukkes ordentlig. Dermed er du sikret at gulvet holder seg tørt, og du behøver ikke å tørke opp med klut og langkost.

 

Andre små endringer kan også være med til å utnytte plassen bedre, og gjøre rommet mer hyggelig og behagelig. Kurver under vasken til oppbevaring, eller skap på veggene er en god ting. Hvis det er plass nok, så kan du lage små nisjer og hyller inn i veggen.

Og hvis du har muligheten til å henge opp en håndkletørker, så er fargene på håndklærne med til å definere rommet, og gi et personlig preg. Du kan lese mer her.

 

Hvis du er lei av innredningen på baderommet, så er den aller billigste og enkleste måten å skifte interiøret. Med det menes ikke vasken og toalettet, men de mer utskiftsvennlige elementene som håndklær, dusjforheng, speil og hyller. Slike små justeringer kan ofte være med til å forvandle uttrykket totalt, og budsjettet holdes på et minimum.

 

Innredning av tvstue

Det er de færreste av oss som har muligheten for to forskjellige stuer med to forskjellige funksjoner. En stue skal for eksempel som oftest kunne kombineres som tvstue om kvelden og alminnelig dagligstue om dagen. Et alminnelig og kjedelig problem, er at stuens fokus ofte blir sentrert rundt om tv’en. Det ville selvfølgelig være hyggeligere hvis fokuset var på en peis, et vindu med god utsikt, eller et annet element man tiltrekkes av. Trenden er dessuten at størrelsen på tv’en bare blir større og større, og krever derfor mer og mer plass i stuen. Da kan det være en god idé å prøve å skjule konkurransen mellom tv’en din og de andre elementene i stua. Det kan gjøres ved simpelthen å skjule tv’en. Når fjernsynet ikke er på, så er skjermen svart. Og hvis du maler veggen bak fjernsynet svart også, så går tv’en i ett med veggen, og tar dermed ikke fokus i det hele tatt.

En annen praktisk løsning er å sette tv’en på hjul, slik at den kan rulles bort når den ikke brukes.

 

Uansett, så er det viktig at man kan se fjernsynet ordentlig, når man først skal se tv. Og da kan en elegant tv-benk være midt i blinken, både som et flott møbel, og som et praktisk sted å plassere tv-en. Og tv-benker kan man finne både med og uten hjul. Du kan finne et godt utvalg av tv-benker ved å klikke her.

Moss-dagblad.no © 2019