Hvilke strømmetjenester bruker du?

10 des 2017
by maja
Comments are closed

Streaming eller strømming har blitt veldig populært. Har du en god nok bredbåndslinje kan du få levert innholdet du ønsker over internett, enten det er tv-serier, musikk, filmer eller annet. Det kommer stadig flere tjenester som tilbyr TV- serier og filmer med flere, og du kan strømme disse når du vil og hvor du vil. Hvilke tjenester med strømming bruker du? Strømming har tatt helt av, og nå ligger en hel verden av spennende innhold og venter. Der er nok å velge iblant , noe får du gratis og noe må du betale for. For å strømme til din HDTV trådløst bruker du strømmeproduktet f.eks. chromecast som er som en harddisk som kobles gjennom internett. Oftest må en tegne abonnement på de strømmetjenestene som en liker å bruke, og dette gjøres via computer. De mest populære betalende strømmingstjenester for TV-serier og film er Netflix, C More, TV2 Sumo, HBO Nordic, Viaplay med flere, og de som er gratis er NRK nett-tv og Viafree med flere. Det skjer mye spennende på strømmingsfronten.

Tjenester som strømmer musikk på nett

I dag er det færre og færre av oss som lagrer musikken sin selv. Vi strømmer den heller da det finnes et stort utvalg av tjenester med Nettbaserte strømmetilbud. Nå har det også kommet Audio strømme produkter som gjør det enkelt å installere og betjene gamle som nye musikkanlegg og høyttalere. Tjenester som har strømming av musikk på internett er Spotify – free, premium og family, Soundcloud, Tidal, Google Play Music, Solayo(søkemonitor), Deezer, Jango (nettradio med musikk), YouTube, Apple Music med flere. For å nevne en tjeneste som er eid av artister, det er Tidal. De viser musikkvideor i full HD noe ikke konkurrentene gjør. Du får også bruke kartoteket med all verdens musikk i kvaliteten hi-fi. Du kan høre på musikken i tapsfri, fullverdig CD-kvalitet som de sier på «audiofilsk». De bruker å lagre musikken sin i filtypen FLAC. Da slipper du å miste kvaliteten i lyden når musikken blir komprimert. For å sammenligne så bruker de populære formatene AAC- eller MP3-filene å pakke inn musikken slik at de ødelegger både romfølelse og detaljer i lydbildet. Spotify kjenner alle til, mens Soundcloud er en netttjeneste hvor distributører, artister, promotører kan legge ut sine egne låter.

Åndsverksloven angående strømming

Åndsverksloven er i skrivende stund under endring som vil erstatte gjeldende åndsverklov fra 1961, det vi si at det blir strengt forbudt med innhold som er lastet ned eller strømmet uten lov fra eieren av åndsverket. Det å bruke eller strømme åndsverk som tydelig er i konflinkt med denne loven er ikke lov. Helt tydelig hva det menes, vil være en bekjennelse for retten å finne ut av. len deg tilbake i din favorittsofa, og se lovlig innhold på den populære tjenesten YouTube! Den er det lovlig å se fra, mens f.esk. Popcorntime vil det ikke være lovlig. Du får ikke fengselstraff for å strømme, men en stor bot kan du bli straffet med. Det vil bli enda strengere straffer ved større brudd på åndsverksloven. Rettighetshavere får lov til å drive med piratjakt sies det i den nye åndsverksloven, og de kan bruke rettsapparatet, og kreve og få tilgang til hvem som eier IP-adressen. Det er forventet at Stortinget behandler lovforslaget våren 2018.

Moss-dagblad.no © 2019