Hva er «fake news»?

22 nov 2017
by maja
Comments are closed

Den aller nyeste trenden innen nyheter er, som nevnt i begynnelsen, «fake news». Dette er noe som startet for lenge siden, så det er ikke et nytt fenomen i så måte. Det har alltid vært folk og bedrifter som har lagt ut falske nyheter. Propaganda er jo en form for falske nyheter, og det har blitt brukt siden tidenes morgen. Det nye og moderne varianten er at folk anklager alle mediehus som er uenige eller som rapporterer noe som kan ses på som negativt, for å være falske nyheter.

Dette er jo noe Donald Trump kom med. Han gjorde det i hvert fall populært og mainstream, slik at mange skikkelige politikere har begynt å bruke uttrykket. Hvorvidt det er bra eller ikke er vel åpent for debatt, men det har i det minste gjort at media har et enda større ansvar i å rapportere riktig og ansvarlig. Det er ikke lenger mulig for dem å gjøre en dårlig jobb og tro at de ikke blir oppdaget.

Så rollen deres blir jo bare viktigere og viktigere, spesielt med politikere som Trump og like som han. For har man sitt på det rene, så hjelper det jo ikke hva noen sier, og da må nok hele mediabransjen tak et skikkelig tak i seg selv for å bli tatt like seriøst som det har blitt tidligere. Gjør man det, samtidig som man har skikkelige kilder å støtte seg på, så ser man nok at media igjen kan bli den fjerde statsmakten den en gang var, for slik det er nå, så er den svak.

Moss-dagblad.no © 2019